Alles over een cfd op de olieprijs

In de wereld van cfd trading zijn grondstoffen erg geliefd. CFD trading op basis van de olieprijs is aan de orde van de dag. Veel beleggers nemen een cfd op de olieprijs, omdat de prijs dagelijks wisselt. Handelen in cfd’s op de olieprijs is echter ook onderhevig aan zeer hoge risico’s. Middels dit artikel vertellen we hoe je een cfd kunt afsluiten op de olieprijs en hoe je succesvol kunt traden via deze grondstof cfd. Op die manier kun je je goed inlezen en besluiten of een olieprijs cfd iets voor jou is.

Cfd traden

Maar alvorens we verklaren wat de cfd olieprijs inhoudt verklaren we kort wat verstaan wordt onder cfd trading. Bij cfd trading betreft het altijd derivaten. Handelen in derivaten betekent dat je, in tegenstelling tot aandelen, geen items in handen krijgt of in bezit neemt. In plaats daarvoor speel je enkel en alleen in op de onderliggende verschillen in koersen van die producten. Je kunt aangeven of je stijgende of dalende lijnen ziet aankomen en daar winsten mee boeken. Stijgende prijzen noemen we long gaan en dalende prijzen worden short genoemd. Een cfd (contract for difference) middels een goedgekeurde broker of bank.

Olie

Olie is een duur goed, omdat het in zeer veel items benut kan worden. Zo zie je olie terug bij het fabriceren van kunststof en plastic, komt het terug in cosmetica en farmacie én is het natuurlijk een brandstof. Olie is een fossiel goedje, wat erop neerkomt dat er schaarste is en de voorraad olie niet eindeloos is. Dat zorgt ervoor dat de prijs zeer volatiel is. De prijs van olie wordt normaliter berekend per vat olie en verandert elke dag. Consumenten zien dit terug aan bijvoorbeeld de pomp, waar de prijs van benzine van dag tot dag opmerkelijk anders kan zijn. Olie wordt ook wel zwart goud genoemd, het veel geld waard is. Binnen een cfd koop je geen olie, maar sluit je een contract af op de waarde van olie in de vorm van cfd trading. 

Cfd met hefboom

Een van de hoofdzakelijke redenen dat cfd trading aan populariteit wint is de optie tot hefboom. Een leverage maakt dat men met een minimale investering toch groots in te zetten. De hefboom bij olie wordt gebaseerd op de maximale inleg van grondstoffen. Maximaal mag je 1:!0 gebruiken. Dat houdt in dat je inleg x100 mag worden op een contract. In de praktijk betekent dit dat 100 euro als 1.000 euro geldt en je dus voor € 1.000 een cfd kunt instellen op de prijs van olie. In geval van winst profiteer je over € 1.000 en dat kan aanzienlijk hard oplopen. Een winst van 5% levert je dan ook direct €50 op ook al heb je 100 euro ingelegd. Andersom kan het bij een hefboom ook de foute kant op slaan. Een verlies raakt je namelijk ook op 1.000 euro inleg en kan zorgen dat je inleg flink afneemt.

Conclusie olieprijs cfd’s

De olieprijs en cfd trading zijn een succesvolle combinatie. Veel cfd beleggers profiteren volop van de leverage (hefboom) die met 1:!0 aanzienlijk is en dus zorgt dat je je investering tienmaal mag inzetten op een cfd. De olieprijs is zeer beweeglijk, door haar eindigheid en schaarste. De waarde van een vat olie wisselt per dag en dat geeft voordelen aan beleggers die een olieprijs cfd afsluiten. De risico’s zijn er echter ook, want de waardering kan eenvoudig de andere kant opslaan en dus ook tot verlies leiden. Met een hefboom voelt dat verlies ook x10 aan. Verdiep je altijd goed in de achtergrond alvorens een contract op olie aan te gaan bij je broker.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Contract for difference

Hoe werken hefbomen bij contract for difference?

De geheimen van cfd handel