De geheimen van cfd handel

Traden in cfd’s zie je vaak toegepast worden door beleggers. Dat is zo omdat contract for difference veel voordelen met zich meedragen vergeleken met normale aandelenhandel. Sta jij te popelen om te beginnen met cfd handelen? Indien van wel, is het goed om te snappen wat contract for difference is. Met behulp van dit artikel vertellen we alles over contract for difference (cfd), zijn we eerlijk over de risico’s die cfd handel behelst en helpen we om te bekijken of jij geschikt zou kunnen worden als trader in cfd’s. Zodoende leer jij cfd kennen en kun je met je verstand beslissen of je aan de slag wil met investeren in cfd’s.

Alles over cfd’s

Een contract voor verschil (contract for difference) is een instrument bij beleggen dat ingezet wordt om te speculeren op veranderende koersen. Een cfd betreft een derivaat, wat betekent dat je het onderpand niet in bezit krijgt. Cfd’s bieden de kans om op long (stijgende koersen als op short (daling) een prijsafspraak te maken. Dat biedt een kans. Met cfd kun je dus ook geld inzetten op zakkende waardes van aandelen, grondstoffen, cryptocurrency, goud of indices. Een cfd kan altijd afgesloten worden met behulp van een hefboom. De leverage maakt het mogelijk om een vermeerdering van je eigenlijke inleg voor een cfd te gebruiken. En dat geeft de mogelijkheid om met weinig middelen te investeren en aanzienlijke winsten te boeken. Maar aan de keerzijde kun je ook flink geld verliezen wanneer de leverage onverhoopt de andere kant opschiet. Een contract for difference (cfd) sluit je altijd af bij een erkende bank.

Handelen in cfd iets voor jou

Beleggen in contract for difference behoeft andere vaardigheden en skills dan het aankopen en vasthouden an bijvoorbeeld valuta en aandelen. Besluit aan de hand van komende punten over je karakter of jij de capaciteiten hebt voor traden in cfd’s De cfd trader moet bestand zijn tegen stress, want de koers wijzigt lopend en een waardering die nu goed gaat kan volgend uur zakken. Je moet tevens je emoties de baas blijven en nimmer op gevoel handelen. Je kan zonder pardon veel geld verliezen en te vroeg iets verkopen, zoals een cfd die later waardevol blijkt te zijn. Bij beleggen in contract for difference moet je analytisch sterk zijn om een verwachting te hebben. Beschik jij over deze skills? In dat geval is de kans des te groter dat je succesvol gaat zijn op de handel in cfd.

Onjuiste info over cfd’s

Veel fijne info. Desondanks gaat er veel verkeerde informatie rond. We zetten de verkeerde opvattingen graag in een overzichtje voor je zodat je nadien weer verder kan gaan met je zoektocht naar contract for difference. Contract for difference trading is geen gokken, want je zet niet je geld willekeurig in en wordt altijd aangeraden je in te lezen en de koersen te analyseren. Traden in contract for difference kan er niet voor zorgen dat je meer dan je vermogen kwijtspeelt. Want sinds 2018 zijn er door financiële partijen in Europa nieuwe richtlijnen opgesteld over het totaal te lijden verlies. Het risico van vermogen is voor je broker of bank en niet meer voor jou als cfd trader. Een contract for difference is ook geen frauduleuze projecten of een vorm van (internet)oplichting, maar goede, serieuze producten die je enkel en alleen bij een gecontroleerde broker of bank aan kan gaan. Fijn om te horen, toch? Verdiep je nu snel verder in contract for difference om ze met eigen ogen te ervaren.

Cfd trading

Dit professionele artikel gaf een duidelijk antwoord op de vraag die veel gesteld wordt ‘wat zijn cfd’s?’ en maakte ook nog eens korte metten met verkeerde informatie. Ook is eerlijk aangegeven welke skills een echte cfd trader moet beheersen om een succesvolle cfd trader te worden. Maar hopelijk vind jij het nog altijd de moeite waard om je verder in cfd te verdiepen. Wanneer dat zo is raden we je ten zeerste aan om je nog verder in te gaan lezen, zoals over risico’s, de stoploss-functie, en de manieren waarop je een cfd af kunt sluiten. Wanneer je eenmaal wil starten met het verhandelen van cfd adviseren we je een oefenaccount te nemen bij een broker. Via zo’n account kun je goed oefenen en zien hoe je handelingen uitpakken, alvorens dan toch echt met je eigen geld aan de gang te gaan binnen cfd’s.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Contract for difference

Hoe werken hefbomen bij contract for difference?